Metaalrecycling

Loading Images
wpif2_loading
DSC00256
DSC00257
DSC00302
DSC00304
DSC00305
DSC00309
DSC00310
DSC00311
DSC00313
DSC00316
DSC00318

Zoals op de introductiepagina vemeld,  is dit onze belangrijkste activiteit binnen onze onderneming.

Bij het inzamelen van oud ijzer maakt de kwaliteit het verschil (licht tot zwaar ijzer). Voorts komen bij de verwerking allerlei non-ferrometalen vrij, zoals: aluminium, koper, zink en roestvrij staal. Ze worden altijd gescheiden en gesorteerd, nodig om ze zo schoon mogelijk geleverd te krijgen bij onze afnemers.

Onze geavanceerde pyrolyse-ovens zorgen ervoor dat het koper door verhitting kan worden ontleed. Onze ovens hebben een grote verwerkingscapaciteit.

Door de massale stroom van afgedankt schroot worden wij welhaast gedwongen hier orderlijk en op milieuvriendelijke wijze mee om te gaan. Daarom zijn wij op dit gebied uitgegroeid tot een modern  en efficiënt bedrijf, met de nodige expertise. (evt: U kunt het bij ons brengen of wij komen het ophalen)

Wist u dat het ‘hersmelten’ van koper slechts 10% van de energie vergt, die je anders normaal uit erts zou winnen. Bij aluminium loopt de besparing zelfs op tot 95%. Van metaalrestanten worden nieuwe fietsen, bruggen en rails gemaakt. Koperrestanten worden omgevormd in nieuwe leidingbuizen, kraan of schroef. Terwijl aluminium zelfs weer opnieuw een bestemming krijgt in iemands motor of in vliegtuigen.

Wij, van Daniels Recycling BV, zijn voorstander van een duurzame economie, die enegiebesparend bezig is en ondersteunen dit evenwicht tussen economie en milieu.